Перейти до основного вмісту

Студенти спеціальностей "Готельно-ресторанна справа" та "Туризм і рекреація" мали нагоду поспілкуватись з Ївгвен Гуа, який родом з Китаю. Зустріч відбулась на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету.

Гість розповів чимало цікавої та корисної інформації щодо східної культури, кулінарії та гостинності, а також зробив багато неочікуваних порівнянь між різними культурами. Розпочався захід зі знайомства, Гуа проаналізував імена і прізвища та розповів, як вони формуються на його батьківщині, та як звертаються до людей різного віку.

зустрічзустріч

Цікавим був блок про гастрономічні особливості. Наприклад, в європейській кухні зазвичай певні страви мають однакову технологію, тому, якщо замовити пасту одного виду в Україні, Польщі, чи Італії, то вони будуть максимально схожі. У Китаї ж страви різняться, залежно від регіону. Тому, позиція під тією самою назвою може мати кардинально різний смак.

зустріч

Також Гуа зазначив, що не можна з легкістю визначити ТОП страв Китаю, адже він буде різнитися: для туристів та для місцевих жителів. Культура харчування, як і культура спілкування, може значно відрізнятись.

Ївгвен Гуа поділився й особливостями комунікації в сфері гостинності та навів приклади з відмінностями в наших культурах. До слова, це не перша зустріч студентів з спікером. Він вже проводив для здобувачів справжню чайну церемонію.

зустріч

Молодь активно брала участь в розмові та задавала чимало запитань гостю. До речі, спілкувався гість українською мовою, та пожартував, що й сам не може порахувати, скільки мов знає.

У ході зустрічі домовились ініціювати наступні заходи у форматі майстер-класів з приготування страв на базі навчальної лабораторії StudyOn cafe кафедри ТГРС ЛНТУ.

зустріч