3 березня студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа у межах вивчення навчальних дисциплін «Ресторанна справа», «Готельна справа» та «Business organization of HoReCa» відвідали один із найбільш популярних готельно-ресторанних комплексів м. Луцька MOJO Hall / MOJO Sky Garden.
Директор Юлія Шумерук ознайомила здобувачів освіти із особливостями функціонування ресторану, після чого вони проаналізували ключові показники інформаційного забезпечення закладів ресторанного господарства, зокрема меню. Студенти довідалися про тонкощі ресторанного бізнесу, ознайомилися з дизайнерським рішенням комплексу, затишним дизайном в стилі «Еко-лофт» з фіто-стінами. Доцент Оксана Громик зосередила увагу на особливостях та технологіях організації прийомів і бенкетів.


Випускниця кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛНТУ, адміністратор готелю MOJO HALL Олеся Пасічник розповіла про особливості та принципи роботи готелю, порядок бронювання номерів, продемонструвала номерний фонд, описала функціонування готелю в сучасних умовах та окреслила перспективи його подальшого розвитку.


Артем Макаров, студент 3-го курсу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛНТУ, який працює барменом в закладі, зазначив, що його робота не обмежується лише обслуговуванням відвідувачів. Він підкреслив, що бармен створює атмосферу свята. Також він поділився досвідом роботи з винною картою.

Роман Хорзов, відомий луцький бізнес-тренер, засновник мережі закладів харчування MOJO, поділився з майбутніми фахівцями досвідом започаткування власного бізнесу, обговорив потенційні ризики та важливість державної підтримки підприємництва. Він підкреслив, що ключовим аспектом успіху в готельно-ресторанному бізнесі є щирість у ставленні до гостей, яка сприяє формуванню постійної клієнтури. Будь-який заклад досягає успіху за умови наявності чіткої концепції та, відповідно, визначеної цільової аудиторії.


Означене заняття не лише надихнуло студентів, але й надало їм практичні знання для розвитку власного готельно-ресторанного бізнесу. Щиро дякуємо Роману Вікторовичу, Юлії Миколаївні за таку цікаву та корисну інформацію, якою вони поділилися зі здобувачами освіти.
Доцент кафедри туризму
та готельно-ресторанної справи
Оксана Громик