На факультеті митної справи, матеріалів та технологій ЛНТУ відбулась зустріч з партнерами – Асоціація шеф кухарів Півдня Італії «UCM Italy». Зустріч проводилася у змішаному форматі за участі переважно студентів спеціальностей "Туризм і рекреація", "Готельно-ресторанна справа" та "Харчові технології".
Під час заходу були презентовані можливості проходження літньої практики в Італії. Асоціація вже 5 років співпрацює з різними університетами по всій Україні. Проєкт надає можливість студентам проходити літню практику на Півдні Італії з вакансій у сфері гостинності.
Університет представляли заступник декана ФММТ з партнерства Наталія Імбірович та завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Матвійчук. Власне про можливості практик та стажувань розповідав представник компанії Анатолій Полосін.
Загалом тривалість практик пропонується різна, вибір тривалості програми відбувається за погодженням з навчальним закладом. Також узгоджуються компетенції, які будуть здобуватись та відповідно будуть засвідчені в документах. Після цього формується запрошення на виробничу практику.
Водночас наголосили, що головна мета – розвиток студента, навчання, вивчення мови, розвиток практичних навичок, його ріст за посадами та формування професійного спеціаліста для ринку праці України.
Цікавим є те, що програма передбачає тривалий та змістовний підготовчий період, що включає оффлайн майстер класи, онлайн навчання, вивчення мови. Також для допомоги і консультацій є куратори (тьютори), які супроводжують як підготовку в Україні, так і проходження практик (стажування) під час перебування в Італії.
Участь для студента безкоштовна, забезпечується, окрім навчання та підготовки, трансфер Україна-Італія, страхування, оформлення документів. Приймаюча сторона надає проживання і триразове щоденне харчування. Відбувається підтримка та супровід від відбору до присвоєння сертифікатів та працевлаштування.
Це одна із багатьох можливостей, які надає ЛНТУ у співпраці з партнерами для студентів. Головне – бажання використати можливості для академічної мобільності та професійного розвитку. Із яскравих прикладів успішної міжнародної співпраці стало направлення студента освітньої програми «Харчові технології» Віталія Касюка до Італії для проходження виробничої практики за цією програмою.
Презентація доступна за посиланням на сайті ЛНТУ у розділі Міжнародна діяльність: https://lntu.edu.ua/uk/fakhova-praktyka-ta-stazhuvannya-za-kordonom-dlya-studentiv
https://prezi.com/view/ToJyvNnOC1bC3D8jpBWW