Перейти до основного вмісту

З 18 листопада по 29 листопада, на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного була реалізована програма підвищення кваліфікації NoveFood-2024 для викладачів, які прагнуть інтегрувати інноваційні підходи у сфері харчових технологій та виробництв у навчальний процес та власні наукові дослідження.

Програма містила два модулі «Сучасні рішення у сфері харчових технологій» та «Інноваційний розвиток та моделювання харчових виробництв». Програма об’єднала викладачів та дослідників харчової галузі з усієї України. Спікерами програми були науковці, дослідники, фахівці та експерти з закладів освіти, які є дослідницькими та освітніми центрами України.

стажування

Від Луцького національного технічного університету в програмі стажування брали участь завідувач кафедри харчових технологій та хімії, професор Ігор Дударєв, доценти цієї кафедри Василина Шемет, Сергій Голячук, Світлана Панасюк, Ірина Тараймович та асистентка Тамара Панащук. Зокрема, проф. Ігор Дударєв та доцент Василина Шемет були спікерами програми, виступивши, відповідно, з доповідями на теми:

- «Чипси з рослинної сировини: інноваційні рішення», у доповіді були висвітлені сучасні технології виробництва чипсів на основі рослинних інгредієнтів, що відповідають трендам здорового харчування та сталого розвитку;

- «Харчові добавки натурального походження: короткий огляд», у доповіді був представлений аналіз популярних натуральних харчових добавок, їх корисні властивості та потенціал для використання у харчовій промисловості.

стажування

Учасники стажування здобули здатність розпізнавати натуральні харчові добавки, аналізувати їх склад, функції та застосування в харчовій промисловості, а також оволоділи знаннями щодо розроблення нових та вдосконалення існуючих технологій харчових виробництв. Вони мали можливість ознайомитися з особливостями використання підсолоджувача сукралоза, інноваційними технологіями виробництва чипсів, дослідженнями з безпеки харчових жирів та методами отримання дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини.

стажуваннястажуваннястажування

Також учасники стажування засвоїли сучасні методи математичного та комп’ютерного моделювання для розв’язання задач у харчовій галузі та набули здатності оцінювати продовольчі системи, розробляючи шляхи підвищення їхньої стійкості.

стажуваннястажуваннястажуваннястажування

Кафедра харчових технологій та хімії