Перейти до основного вмісту

«Якщо Вам кажуть, що справа не в грошах, значить це не ваша справа» (Білл Клінтон).

17.10.2022 доценти кафедри обліку і аудиту факультету бізнесу та права ЛНТУ Оксана НУЖНА і Тетяна ТАЛАХ взяли участь у відкритому занятті-практикумі «Фінансовий менеджер (IAPBE)», який був організований міжнародним центром підвищення кваліфікації ALTERRA в рамках Міжнародної програми «Фінансовий менеджмент і аналіз».

Ведуча заняття Катерина ЯНИШЕНА, професійний фінансовий керівник, консультант з обліку та фінансів, підприємець, має досвід роботи головним бухгалтером, фінансовим директором, директором.

Пані Катерина особливо наголосила на важливості знань бухгалтерського обліку в практиці діяльності фінансового менеджера, адже він працює з управлінською звітністю і часто сам її складає.

Тема заняття «Про управління фінансами в малому та середньому бізнесі» була цікавою для слухачів, адже були розглянуті важливі питання:

  • Про підприємництво, бізнес, малий та середній бізнес;
  • Практичні особливості підприємств з МСБ і що це значить для фінансового фахівця;
  • Цілі та задачі управління фінансами в МСБ очима підприємців та за словами економістів;
  • Фахівець з фінансів в МСБ – головний бухгалтер або фінансовий директор?
  • Чи потрібен бізнесу фінансовий директор? Який? Коли?

Цікаво було співставити дві точки зору на сутність малого та середнього бізнесу – самих підприємців і «розумних книг».

Розглянуто декілька цікавих практичних кейсів і доведено, що «маленька компанія» не завжди = малий бізнес».

Також автор курсу зосередила увагу слухачів на «великих» особливостях малого бізнесу, розглянула цілі та завдання фінансового менеджменту в МСБ.

Шукали учасники заняття відповіді на питання, що потрібно знати, щоб управляти фінансами.

Слухачі активно відповідали на питання, брали участь в обговоренні проблем малого та середнього бізнесу з точки зору фінансового менеджменту.

Дякуємо організаторам відкритого заняття-практикуму за цікавий змістовний матеріал і за можливість долучитись до обговорення актуальних питань у сфері фінансового менеджменту та аналізу!