Перейти до основного вмісту

Студентів ознайомили з основними принципами академічної доброчесності

За ініціативи кафедри технологій і обладнання переробних виробництв 23 грудня 2020 року для здобувачів спеціальностей 181 Харчові технології (освітні програми «Харчові технології» (бакалаврський рівень) і «Харчові технології та ресторанне господарство» (магістерський рівень)) і 133 Галузеве машинобудування (освітня програма «Інжиніринг переробних і харчових виробництв» (магістерський рівень)) був організований на платформі Zoom вебінар на тему «Академічна доброчесність», який провів фахівець відділу забезпечення якості освіти та неперервного навчання Олександр Канагеєв.

Основними темами вебінару були: запобігання та виявлення академічного плагіату у наукових працях та кваліфікаційних роботах здобувачів вищої освіти; інструментальна перевірка текстів на академічний плагіат. Також піднімалися питання, що стосуються корупційних дій, необ’єктивного оцінювання здобувачів, списування під час складання іспитів та тестів, вирішення конфліктних ситуацій під час навчального процесу тощо.

а

Олександр Канагеєв наводив приклади проявів академічної недоброчесності в закладах вищої освіти. Він рекомендував студентам ознайомитися з Кодексом честі Луцького національного технічного університету та положеннями, які регулюють питання академічної доброчесності в університеті. Крім того, пояснив процедуру розгляду скарг студентів та вирішення конфліктних ситуацій під час навчального процесу і рекомендував до кого і в який спосіб можна звернутися для вирішення цих питань.

Здобувачі вищої освіти отримали багато корисної інформації та розуміння, що таке академічна доброчесність і як дотримуватися основних її принципів.

Підготував Ігор Дударєв