Перейти до основного вмісту

 Волинський НДЕКЦ

8 жовтня 2021 року студенти-бакалаври спеціальності 071 «Облік і оподаткування» в рамках вивчення дисципліни «Судово-бухгалтерська експертиза» разом із завідувачем кафедри обліку і аудиту Чудовцем Віталієм та заступником декана факультету бізнесу та права Гаврилюк Ольгою відвідали Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Центр входить до складу Експертної служби МВС і має свій адміністративно-лабораторний корпус.

Під час зустрічі фахівці центру ознайомили студентів із завданнями експертної діяльності, її значенням при розслідування кримінальних та інших правопорушень, особливостями та технічними засобами проведення різних видів експертиз:

- судово-бухгалтерської;

- почеркознавчої;

- товарознавчої;

- комп’ютерно-технічної;

- автотехнічної;

- трасологічної;

- балістичної;

- вибухотехнічної;

- молекулярно-генетичної та ін.

Особливі враження справили методики дактилоскопічних досліджень, аналізу наркотичних речовин, розкриття кіберзлочинів, гемологічних експертиз, оцінки якості бурштину, визначення автентичності рукописів та банкнот.

Така зустріч стала важливо складовою підготовки майбутніх фахівців, оскільки дала можливість закріпити теоретичні знання практичним досвідом, отримати від експертів-практиків відповіді на питання, що стосуються процесуальних особливостей призначення експертизи, проведення додаткових, повторних та комплексних експертиз, в яких беруть участь експерти різних галузей, нормативного забезпечення експертизи, порядку оформлення матеріалів експертизи та експертних висновків.

Щиро вражені високим професійним рівнем експертів, технічними можливостями та організацією роботи Волинського НДЕКЦ. Приємно, що така важлива складова забезпечення правоохоронної діяльності як експертиза в руках професіоналів!

Дякуємо Волинському НДЕКЦ та особисто Пододворному Олегу Богдановичу, Денисюку Віктору Васильовичу, Серединському  Віктору Віталійовичу та фахівцям центру за проведену зустріч, отриману можливість розширення компетентностей майбутніх фахівців з обліку і оподаткування.

#Волинський_НДЕКЦ

#ЛНТУ

1

3

4

5

6

7

8