Перейти до основного вмісту

В межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» у навчальній лабораторії «Ресторан» студенти групи ГРС-11 приготували найпопулярнішу страву японської кухні — суші.  

Ольга Колотюк  розповіла про історію виникнення страви. Зауважила, що рол або по-японськи макідзусі – це підвид суші циліндричної форми. Перший рол був приготований в Лос-Анджелесі. Рол «Філадельфія» родом із Нью-Йорка і названий на честь сиру.

ГТРГТРГТР

Навики сушиста продемонстрував студент-магістр спеціальності «Готельно-ресторанна справа»  Павло Антонюк. Він пояснив, як правильно вибирати і поєднувати інгредієнти, варити і заправляти рис,  викладати начинку та нарізувати. Під час майстер-класу продемонстрував техніку скручування ролів. Кожен студент був активним учасником заняття та приготував суші та роли:

 -«Філадельфія» із лососем, «Футомакі спайс» з лососем, хенд-рол «Ясай»;

 -«Червоний дракон» із лососем, «Зелений дракон» із авокадо, «Каліфорнія» з лососем;

 -«Боніто».

ГТРГТРГТРГТР

Доцент Оксана Громик контролювала увесь процес приготування суші, наголосила на дотриманні правил особистої гігієни. Зауважила, що суші і роли подаються невеликими шматочками, їх прийнято їсти цілком, не розділяючи на тарілці.

На закінчення майстер-класу здобувачі освіти влаштували дегустацію приготованих ними страв. У процесі навчання студенти отримують глибокі теоретичні та практичні знання, вдосконалюють  професійні компетенції за обраним напрямом, які необхідні для майбутніх фахівців.  

ГТРГТРГТРГТРГТРГТРГТР

Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи