Перейти до основного вмісту

Здобувачі освіти другого магістерського рівня вищої освіти за ОПП «Харчові технології та ресторанне господарство» закріпили свої теоретичні знання з вивчення виробничої інфраструктури закладів харчування під час практичного заняття з дисципліни «Інжиніринг у ресторанному господарстві», яке проводилося на базі студентської їдальні ЛНТУ.

ФММТ

У ході заняття викладач к.т.н., доц. Сай В.А. ознайомив здобувачів освіти із розміщенням виробничих і допоміжних приміщень їдальні та наявним технологічним устаткуванням, зокрема, з лінією роздачі готових страв, устаткуванням для приготування холодних страв , тепловим устаткуванням. Він наголосив, що для раціональної організації праці, устаткування потрібно розташовувати так, щоб звести до мінімуму переходи кухаря від одного виду обладнання до іншого. Також при комплектуванні технологічної лінії враховується послідовність виконання операцій та напрямок, в якому ведеться процес.

ФММТФММТ

Значну увагу здобувачів освіти викладач звернув на наявні інженерні комунікації їдальні: електропостачання, водопостачання, опалення, вентиляцію та каналізацію. 

За підсумками проведеного заняття здобувачі освіти сформулювали свої висновки щодо стану технологічного забезпечення студентської їдальні та інженерних комунікацій і їх відповідність нормативним вимогам.

 Володимир Сай