Трайфл – це вишуканий, ніжний багатошаровий десерт, який можна знайти у різни кухнях світу. Він складається з тонкого шару савоярді або ж бісквіту, зазвичай просоченого в ароматних напоях, шару крему та шару фруктового, горіхового, желейного, кавового чи будь-якого іншого складника.
Різновидів цього десерту існує безліч, тож свою інтерпретацію поєднання краси та смаку виготовили студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
Під керівництвом доцента кафедри Оксани Громик, студенти першого курсу підготували усі необхідні інгредієнти: збили смачнючий крем, назбирали свіжу малину та просушили ароматну м’яту. Для своїх колег та гостей навчальної лабораторії «Studyon cafe», молодь провела майстер-клас із поєднання солодких начинок у три види десерту трайфл: снікерс, ванільно-малиновий та шоколадний. Усі вони мали свій унікальний смак, структуру та оригінальну подачу.
Перед тим як посмакувати власний трайфл «на замовлення», студенти-дегустатори обирали листівку із передбаченнями та найкращими побажаннями, а тоді підкріплювали гарний настрій солодким десертом.
Майстер-клас видався на славу, адже трайфли смакували і здобувачам, і викладачам кафедри, і гостям студентського кафе. Подібна практика, зауважують науковці та студенти, дозволяє цікаво проводити час навчання, опановувати нові навички та професійний хист і закріплювати теоретичні знання у дії.