Перейти до основного вмісту

Студенти ЛНТУ постійно вдосконалюються і намагаються продемонструвати власні вміння і таланти. Сьогодні показали фахову майстерність здобувачі третього курсу освітньої програми Митна справа та торгівля і провели майстер клас для молодших колег та викладачів щодо правил оцінювання якості виноградних вин.

Відкрила захід декан факультету митної справи, матеріалів та технологій Валентина Ткачук, яка зауважила, що подібні майстер класи уже стали традиційними і щоразу свідчать про фаховість студентів: «Щороку кафедра демонструє результати студентських досліджень. Цього року об’єкт дослідження викликав багато запитань та інтересу, тож продукт ви обрали правильний, цікавий для споживача. Переконана, що ви провели багато цікавих лабораторних аналізів, подружилися між собою і я впевнена, що такі заходи завжди залишають гарний спогад про ваші студентські роки».

ФММТФММТ

Розповіла про особливість майстер класу та представила його головних спікерів завідувач кафедри ТЕМС Олена Пахолюк: «Цього тижня весь світ відзначає День якості. Той день, коли акцентують увагу на перевірці, дослідженнях якості різних товарів в усьому світі і наголошують, що це дуже важливий фактор для підвищення якості життя. Наші студенти багато часу приділяють вивченню якості товарів, споживчих властивостей, факторів формування якості тощо. Тому ми кожного року проводимо захід, на якому під керівництвом доцентів кафедри презентуємо дослідження якості певного товару. Цього року, під керівництвом доцента кафедри Оксани Передрій, студенти третього курсу ОП Митна справа та торгівля провели дослідження якості виноградних вин і представлять свої результати».

ФММТФММТФММТФММТФММТ

Тож студенти розповіли про історію виноробства та процес виготовлення вина, поділилися порадами щодо того, як обрати якісний напій у магазині, яке вино варто вживати із різними стравами, розвіяли міфи про цей напій і розповіли цікаві факти про вино.

Найцікавішою була частина із проведенням досліджень. Так, студенти визначали якість вина за допомогою соди та гліцерину, поступово додаючи ці елементи у напій. Усі різновиди вина змінювали свій колір, тож це свідчило про натуральність представлених напоїв.

ФММТФММТФММТФММТФММТФММТФММТФММТФММТ

Майстер клас викликав захоплення у студентів менших курсів, а відтак тепер вони знатимуть, що чекає на них впродовж навчання і уже можуть обирати продукт, який досліджуватимуть наступного року.

ФММТФММТФММТФММТФММТФММТ