Перейти до основного вмісту

У Луцькому НТУ – семінар НАЗЯВО з питань акредитації 2020/2021

Унікальну можливість для науковців Луцького НТУ створили у Національному агентстві забезпечення якості освіти. Так, за допомогою онлайн зв’язку вдалося зустрітися із очільником агентства Сергієм Квітом та його заступниками Андрієм Бутенко, Оленою Єременко та Іваном Назаровим.

Перш за все, вони привітали учасників зустрічі та наголосили на важливості проведення подібних заходів, адже у діалозі з науковцями є можливість обговорити актуальні теми в освіті та підняти проблемні запитання.

Взяв участь у дистанційному спілкуванні в.о. ректора Луцького НТУ Петро Савчук. Він зазначив, що забезпечення якості вищої освіти є найважливішою вимогою функціонування ЗВО та підготовки кваліфікованих кадрів. У цьому питанні важливо знаходити точки розуміння між експертами та гарантами освітніх програм, спільно працювати над підвищенням якості освітніх послуг, орієнтуючись на позитивний досвід країн світу задля розвитку освіти в Україні.

Координатором заходу від Луцького НТУ була в.о. завідувача відділу забезпечення якості освіти та неперервного навчання Олена Кузьмак.

Метою онлайн тренінгу стало роз’яснення вимог НАЗЯВО, змін у законодавстві, особливостей акредитації ОП та впровадження критеріїв забезпечення якості освіти. Мова також йшла про академічну доброчесність та вибудовування взаємодії довіри між освітянами, студентами і стейкхолдерами.

Захід надзвичайно важливий в умовах проходження акредитації у Луцькому НТУ, тож долучилися до спілкування завідувачі кафедр та гаранти ОП, вони мали нагоду поставити запитання та отримати обгрунтовані відповіді від керівництва НАЗЯВО.

Ілона Карпюк, інформаційний відділ Луцького НТУ