Перейти до основного вмісту

Кафедра туризму та ГРС провела обговорення освітніх програм із відомими роботодавцями

Днями на базі Заміського відпочинкового комплексу «Гості» спільно зі студентами було проведено обговорення освітніх програм магістра з Готельно-ресторанної справи та бакалаврів з Туризму та Готельно-ресторанної справи ЛНТУ.

Було обговорено доцільність відкриття магістратури за спеціальністю Готельно-ресторанна справа, визначено основні вимоги до компетенцій, які хотіли б отримати студенти, та якою бачать роботодавці фахову підготовку магістрів.

Зокрема, зазначено, що підвищить конкурентоспроможність студентів Луцького НТУ на ринку праці такі компетенції, як вільне володіння іноземною мовою, знання спеціалізованих комп’ютерних програм у сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму, уміння діагностувати та проводити моніторинг ринків, комунікативні навички у спілкуванні, командна робота та проєктна діяльність. Позитивом роботи є наявність практик на кожному курсі навчання.

За навчальним планом бакалаврів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» окреслено доцільність зменшення кількості дисциплін та їхнє укрупнення. Знову піднято питання посилення підготовки з іноземної мови, набуття компетенцій з управління поведінкою споживачів та уміння поводитися у конфліктних ситуаціях.

Позитивом роботи є наявність практик на кожному курсі навчання як за рівнем магістерської підготовки, так і бакалаврської.

Після обговорення, студентам були розкриті секрети процесу приготування страв у Заміському відпочинковому комплексі «Гості» від Дмитра; тонкощі барної справи від барменів Юрія та Андрія; долучилася молодь до приготування фірмових коктейлів Forest Plum та Whiskey Sour!

На завершення зустрічі, освітні програми пройшли обговорення на розширеному засіданні кафедри туризму та готельно-ресторанної справи в присутності студентів. На ньому детально розглянули дисципліни, які плануються до включення у навчальний план підготовки у 2021 році для майбутніх першокурсників. Обговорили компетенції, які здобудуть студенти у процесі вивчення цих дисциплін.

 Студентами було запропоновано зменшити кількість дисциплін та введення комплексних базових дисциплін, які дозволять забезпечити 4-5 компетенцій зі стандарту першого рівня освіти спеціальності «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» та другого рівня освіти «Готельно-ресторанна справа».

Проєкти освітніх програм з першого рівня освіти Туризм та Готельно-ресторанна справа і другого рівня освіти Готельно-ресторанна справа виставлено у розділі «Проєкти освітніх програм» у вкладці «Якість освіти» (http://lutsk-ntu.com.ua/uk/proiekti-osvitnih-program-0), на сторінці кафедри (http://lutsk-ntu.com.ua/uk/gromadske-obgovorennya-gotelnorestoranna-sprava) та відкриті до обговорення.

Професор, в.о. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Полінкевич