Перейти до основного вмісту

Майстер клас: барна справа та винний етикет на кафедрі ГРС

На кафедрі туризм та готельно-ресторанної справи існує традиція проведення відкритих лекцій та практичних занять з впровадженням майстер класів з відповідної тематики.

17.03.2021 р. доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Інною Тищук було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Барна справа та винний етикет» на тему «Класифікація напоїв та їх характеристика», під час проведення якої майстер клас з приготування коктейлів продемонстрували бармени, які як показала практика є фахівцями своєї справи, Владислав та Віталій з рекреаційного комплексу «Рестпарк». Активними учасниками відкритої лекції були саме студенти, які взяли участь як в практичному процесі приготування так і теоретичному.

Цікавий виступ про коктейлі- аперитиви (pre-dinner cocktails), спосіб їх приготування та культуру споживання підготувала студентка Валентина Сьомак.

Про коктейлі-диджестиви (After dinner coctails) які подають наприкінці, або після їжі і які мають другу назву – післяобідні коктейлі та про специфіку їх приготування розповіла Ірина Чиж.

Ірина Ярмолюк розповіла цікаву історію походження коктейлю «Кривава мері» та все, що стосується приготування витверезо-збуджуючих коктейлів.

Яна Панасюк проаналізувала бари міста Луцька щодо наявності в меню тонізуючих та прохолодних коктейлів – це довгі змішані напої об’ємом більш ніж 150 мл, які характеризуються освіжаючим впливом на організм людини. Об’єм визначається додаванням наповнювача (соків, газованих, солодких, тонізуючих вод, спрайт, коли, фанти, тоніку або мінеральних столових вод, молока та алкогольних наповнювачів – ігристих вин та рідше пива).

По закінченню лекції в.о. завідувача кафедри, професор Оксана Полінкевич, доцент Лариса Поліщук, доцент Оксана Громик та доцент Юлія Дащук обговорили на кафедрі методику проведення лекції і зазначили, що тематика розкрита повністю, цікавим підходом є поєднання практики з теорією, контакт з аудиторією, цікавий підхід до  викладання викладачем лекційного матеріалу.

Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, к.е.н., доцент Тищук І.В.