Перейти до основного вмісту

В ЛНТУ обговорили проєкти ОП спеціальності Готельно-ресторанна справа

18 березня 2020 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Луцького НТУ, спільно із кафедрою харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, відбувся онлайн круглий стіл на тему: «Проблеми вдосконалення освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів зі спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» у закладах вищої освіти України». У заході взяли участь групи забезпечення з обох навчальних закладів.

Метою даного заходу стало обговорення проєктів освітньою програми з підготовки бакалаврів та магістрів. У ході круглого столу були розглянуті питання щодо того, які вони – затребувані фахівці з готельно-ресторанної справи? Що вимагає на сьогоднішній день ринок освітніх послуг та ринок праці?

У процесі обговорення д-р техн. н, професор, професор  кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Олеся Прісс акцентувала увагу на сучасних вимогах до якості вищої освіти при розробці освітніх програм. Вона зазначила, що проведений аналіз розвитку галузі Сфери обслуговування і спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в європейських та українських університетах, зокрема в ?cole h?teli?re de Lausanne (EHL) – університеті управління гостинністю в Швейцарії, обговорили доцільність використання принципу «майджор-майнор» (Major-Minor) у освітніх програмах.

У своєму виступі д-р екон. н, професор, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Полінкевич відмітила, що перспективи подальшого розвитку ОП «Готельно-ресторанна справа» полягають у відкритті магістратури у закладах вищої освіти та звернула увагу на стандарти вищої освіти зі спеціальності на другому (магістерському) рівні вищої освіти. Окреслила особливості активізації міжнародного співробітництва та мобільності здобувачів з метою інтеграції до світового, європейського освітнього та наукового простору; системну співпрацю з державними органами, науковими установами, бізнесом, громадськістю щодо забезпечення їх участі у формуванні та проведенні освітнього процесу.

В.о. зав. Кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Полінкевич