Перейти до основного вмісту

Битва проти фаст-фуду: у Луцькому НТУ обрали переможців конкурсу «Здорове харчування – запорука молодості та краси»

18 квітня у стінах Луцького національного технічного університету відбувся конкурс «Здорове харчування – запорука молодості та краси». Організували унікальний захід колектив кафедри технологій і обладнання переробних виробництв та студентська рада машинобудівного факультету ВНЗ. Спонсори дійства: ПАТ «ТЕРЕМНО-Хліб», ТМ «Дмитрук», ПрАТ «Волиньхолдинг» та ТМ «Рута».

Мета конкурсу - пропагування серед молоді здорового харчування для збереження свого здоровя. «Сьогодні таке харчування перебуває на піку моди. З екранів телевізорів ми спостерігаємо за відомими персонами, які хизуються ідеальними формами. Кожен з нас хоче виглядати красивими та бути здоровими. І сьогодні ми вам доведемо, що на це не потрібно витрачати великі кошти», - розпочали захід дует ведучих «Open Space» Василь Лотошинський та Владислав Літкович.

Зокрема, запеклу битву проти фаст-фуду оголосили 6 команд-учасників конкурсу: «Рататуй» Луцького кооперативного коледжу Львівського торговельно-економічного університету (капітан – Мартен Порохнавець), «Любешівські гурмани» Любешівського технічного коледжу Луцького НТУ на чолі з капітаном Дмитром Будько, «Нутріцевтики» Волинського коледжу НУХТ (капітан – Максим Хваль), «Романтики» ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище» (капітан – Вадим Юхим), «Авокадо» Луцького НТУ з капітаном Анною Чирук та «Роялті» Луцького НТУ (капітан – Назар Троць).

Оцінювали учасників «майстер шефи по-волинськи»: луцький Ектор Хіменес Браво – ректор ВИШу, голова журі Петро Савчук; заступник директора департаменту виробництва «Теремно-хліб» - Галина Семенюк, чиїми першими словами були «Хліб усьому голова»; місцевий ресторатор – завідуюча столовою Луцького НТУ Алла Алієва та голова анти-калорійного бюро – завідувач кафедри технологій і обладнання переробних виробництв Сергій Голячук.

Тож, з вітальним словом виступив перед присутніми ректор та «шеф-повар» Луцького НТУ Петро Савчук: «Доброго дня усім! Перш за все, я не шеф-повар, а шеф-дегустатор! Дуже приємно, що університет розвивається, а його працівники креативлять. Ми безумовно йдемо вперед, університет, як ми бачимо, національний у різних аспектах. Можу сказати ствердно, ми – серед кращих у сфері харчових технологій. Хочу подякувати організаторам за чудовий захід. Хай щастить командам-учасникам конкурсу!».

Опісля розпочалося перше завдання «Візитівка команди» - учасники у віршованій формі презентували себе. Також команди приготували «Домашнє завдання» - пригостили присутніх та членів журі корисною випічкою та різноманітними смаколиками. Презентація «Меню на тиждень» стала наступною частиною заходу. На звершення учасники переконували присутніх у відмінних навичках у приготуванні салатів. При проведенні крайнього конкурсу судді оцінювали сервірування столу, смакові властивості та оригінальність оформлення виконаної страви.

Під час заходу також продемонстрували майстер-клас з прикрашання тортів у виконанні студентів групи ХТ-21 Луцького НТУ, які проходили практику на «ТЕРЕМНО-Хліб», Тетяни Карпюк, Вікторії Пешко та Михайла Мисковця. Окрім того, спонсори заходу підготували сюрприз – конкурс «Гарячий фінський бутерброд».

Відтак, перемогу у битві проти фаст-фуду вибороли «Любешівські гурмани», а «срібло» і «бронзу» здобули команди «Нутріцевтики» та «Романтики».

 


 

Олександра Містюк, інформаційний відділ Луцького НТУ

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/LutskNationalTechnicalUniversity/photos/?tab=album&album_id=967877196699664