Перейти до основного вмісту

Світовою спільнотою, а саме представниками сфери якості, стандартизації та сертифікації 14 жовтня відзначається Міжнародний день стандартизації. З нагоди даного заходу 14.10.2022 р. в Луцькому національному технічному університеті, в симбіозів викладачів та стейкхолдера організовано відкриту лекцію на тему: «Управління якістю на виробництвах легкої промисловості». В межах вивчення дисциплін «Квалітологія виробів» - викладач доц. кафедри технологій легкої промисловості ЛНТУ, д.т.н., ст. досл. Тетяна Головенко та «Товарознавство одягово-взуттєвих товарів» - зав. кафедри товарознавства та експертизи в митній справі ЛНТУ, к.т.н., доцент Олена Пахолюк було розкрито основні положення сучасної системи стандартизації та сертифікації продукції в Україні.

11

 

Студенти спеціальності 182 – технології легкої промисловості (ОП «Технології легкої промисловості», «Технології та дизайн у модній індустрії») та 076 – підприємництво, торгівля та біржова діяльність (ОП «Митна справа та торгівля», «Товарознавство та експертиза в митній справі») ознайомилися із сучасною процедурою акредитації продукції в межах держави, організаційною структурою Національного агентства із акредитації України та прикладами Сертифікатів відповідності.

1213

Гостьовий лектор, пані Інна, юристконсульт, головний фахівць з управління якістю ТзОВ «Пелта», на науково-навчальному заході детально розповіла про етапи контролю якості на різних стадіях виробництва виробів легкої промисловості, алгоритм його здійснення та умови отримання нормативної документації щодо якості готової продукції.

14

Студенти спеціальності 182 (ОП «Технології легкої промисловості», «Технології та дизайн у модній індустрії») та 076 (ОП «Митна справа та торгівля», «Товарознавство та експертиза в митній справі») мали можливість наочно ознайомитися із нормативними документами з якості готових виробів та їх змістом.

15

   

16

     

Щиро дякуємо стейколдеру ТзОВ «Пелта» за співпрацю, зокрема Інні Юріївні, за цікаву сучасну інформацію щодо стандартизації та сертифікації продукції в реальних виробничих умовах.

 

#ФММТ https://www.lntu.edu.ua/uk/struktura/fakulteti/fakultet-mitnoyi-spravi-materialiv-ta-tehnologiy

#Кафедра ТЛП https://lntu.edu.ua/uk/struktura/cafedries/kafedra-tekhnolohiy-lehkoyi-promyslovosti; https://www.facebook.com/profile.php?id=100085956767311

#Кафедра ТЕМС https://www.lntu.edu.ua/uk/struktura/cafedries/kafedra-tovaroznavstva-ta-ekspertyzy-v-mytniy-spravi

#лнту#луцький_національний_технічний_університет #lntu #lutsk_national_technical_university #твій_полюс_росту

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0nT5FMr38EaNtzfCuy3cfFtWCfbctN4T4bdqbvDpsEWiJpNu2oG6RkDzKZdPTBrG3l&id=100085956767311