Перейти до основного вмісту

У Луцькому НТУ вебінар з процесу виготовлення емульгованих продуктів

На запрошення викладачів кафедри технологій і обладнання переробних виробництв (ТОПВ) Луцького НТУ фахівці-виробничники продовжують ознайомлювати здобувачів спеціальності 181 Харчові технології бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти з виробництвами різних харчових продуктів. Так, 8 грудня 2020 року з використанням платформи Teams відбувся вебінар, під час якого провідний технолог з розвитку продукції ПрАТ «Волиньхолдінг» компанії Nestle Тетяна Струцюк представила лекцію-презентацію «Технологічний процес виготовлення емульгованих продуктів».

Лектор розповіла про особливості технології майонезів та емульгованих продуктів, охарактеризувала складники майонезу, пояснила різницю між висококалорійним та низькокалорійним майонезами, механізм ферментації яєчного жовтка та наголосила на ролі емульгатора при утворенні стабільної емульсії. Тетяна Струцюк звернула особливу увагу на критичні точки технології виробництва майонезів, що визначають безпечність готового продукту. Крім того, під час вебінару були розглянуті перспективи використання інноваційних інгредієнтів при виробництві емульгованих соусів, а також усіх учасників ознайомили із новою лінійкою продукції ПрАТ «Волиньхолдінг».

Такий формат проведення онлайн-лекцій дозволяє підвищити цікавість студентів до навчання та сприяє зростанню рівня їх фахових компетентностей. Вебінар був проведений на високому рівні за сприяння професора кафедри ТОПВ Ігоря Дударєва та студентки групи Мм-11 Ірини Лисик.

Ігор Дударєв та Світлана Панасюк, кафедра технологій і обладнання переробних виробництв