Перейти до основного вмісту

 

12 квітня 2021 року викладачі кафедри технологій легкої промисловості Луцького НТУ з робочим візитом відвідали ПрАТ «Едельвіка», де було обговорено проекти оновлених освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості.

ПрАТ «Едельвіка» – підприємство, що є одним із лідерів сегменту легкої промисловості України. Основні напрямки діяльності компанії – це виробництво тканин, пошиття швейних виробів (готового жіночого, чоловічого, дитячого одягу, столових наборів), а також виготовлення фільтрувальних рукавів для газоочисних споруд.

В обговоренні та удосконаленні ОП взяли участь від виробництва – керівник підприємства Юрій Переходько, директор з економіки Оксана Антонюк, начальник випробувальної лабораторії Ольга Остапчук, головний дизайнер Мар’яна Степко, а від Луцького НТУ – завідувач кафедри технологій легкої промисловості та гарант ОП «Технології легкої промисловості» Людмила Назарчук, гарант ОП «Фешн-індустрія» Тетяна Головенко, гарант ОП «Технології та дизайн у модній індустрії» Оксана Ткачук і член групи забезпечення ОП Олександр Шовкомуд.

Фото

 

Фото

 

Фото


У ході обговорення визначено особливості навчальних планів ОП «Технології легкої промисловості», «Фешн-індустрія» першого бакалаврського рівня та «Технології та дизайн у модній індустрії» другого бакалаврського рівня. Представниками виробництва відзначено затребуваність конкурентоспроможних та компетентних фахівців на ринку праці даної сфери, а також  внесено ряд конструктивних пропозицій щодо вдосконалення освітніх програм. Наголошено на необхідності вивчення студентами процесів експлуатації та обслуговування спеціального обладнання, систем автоматизованого проектування швейних виробів.

Фото

Юрій Переходько поділився унікальним проектом виробництва відтворення портретів відомих українців застосовуючи технології вишивки. Тому, враховуючи особливості виробництва та запровадження нових розробок висловив побажання детально вивчати здобувачам вищої освіти основні мотиви українського національного костюму та етнічні елементи вишивки у швейних виробах та сучасному одязі.

 

Фото

У підсумку завкафедри технологій легкої промисловості Людмила Назарчук подякувала присутнім стейкхолдерам за продуктивну роботу та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

Кафедра ТЕХНОЛОГІЙ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ