Круглий стіл онлайн: у Луцькому НТУ говорили про безпечність харчових продуктів
У рамках заходів з популяризації науки та інновацій факультету бізнесу Луцького НТУ 7 травня 2020 року в на кафедрі товарознавства та експертизи в митній справі відбулася онлайн-зустріч «Круглий стіл щодо безпечності харчових продуктів – НАССР».
Онлайн-зустріч відбулася за допомогою платформи ZOOM. Партнером заходу виступила PMBA – БІЗНЕС АКАДЕМІЯ практичного менеджменту та її директор Тетяна Репницька.
Спікерами круглого столу були Тетяна Репницька – директор бізнес академії практичного менеджменту РМВА (Practice Management Business Academy) та Юлія Генсіровська - спеціаліст з екології та охорони навколишнього середовища, аудитор системи ISO 14000 eкологія та ISO18000 охорона праці.
До заходу також долучилися ректор Петро Савчук, проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шимчук, декан факультету бізнесу Надія Ковальчук, викладачі кафедри товарознавства та експертизи в митній справі та студенти освітньо-професійної програми: «Товарознавство та експертиза в митній справі», «Товарознавство та торговельне підприємництво», «Митна справа та торгівля» Луцького національного технічного університету.
Відповідальна за проведення та модератор заходу Галина Голодюк.
Під час круглого столу обговорили питання:
- -система НАССР як дієвий інструмент для випуску безпечної продукції;
- -вимоги законодавства України щодо впровадження системи, основаної на принципах НАССР;
- -загальні вимоги щодо організації робіт по впровадженню принципів НАССР на виробництві.
Ці та інші актуальні питання розкрила в своїй доповіді спеціаліст з екології та охорони навколишнього середовища, аудитор системи ISO 14000 eкологія та ISO18000 охорона праці Юлія Генсіровська.
Зокрема, пані Юлія наголосила, що запорука безпечності продуктів харчування в запровадженні системи управління і контролю за всіма етапами виробництва: від отримання сировини, до випуску і реалізації готової продукції, від «лану до столу». Така ефективна управлінська концепція, затверджена всіма міжнародними організаціями контролю за харчовою продукцією, прийнята і в Україні – це НАССР. Система забезпечує захист виробничих процесів від будь-яких типів забруднення – мікробіологічного, хімічного, фізичного тощо.
Насамкінець, Юлія Генсіровська наголосила студентам на важливості розуміння системи НАССР в подальшій їхній роботі, пов’язаній з виробництвом харчових продуктів, адже володіння знаннями це запорука конкурентоспроможності на ринку праці.
Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники круглого столу мали змогу отримати інформативні та змістовні відповіді на свої питання.
Особливо приємно відзначити, що партнер круглого столу Тетяна Репницька є випускницею кафедри товарознавства та експертизи в митній справі, що є беззаперечним підтвердженням креда кафедри «Бути успішними наша традиція!».
Галина Голодюк, доцент кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Луцького НТУ