09 травня 2024 року студенти другого курсу, у межах вивчення навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» та проекту AccEnt "Прискорення інноваційної діяльності та підприємницької майстерності у закладах вищої освіти", на чолі з доцентом Оксаною Громик відвідали ресторан-музей поліської кухні «Поліщук». Адміністратор Аліна Сидорчук гостинно зустріла здобувачів освіти та розповіла про особливості роботи ресторану. Особливого затишку закладу надають старовинні вишиванки, речі побуту та вжитку.



Студенти ознайомилися з виробничо-торгівельною структурою ресторану та технологією приготування перших, холодних та гарячих страв. Здобувачі освіти уважно проаналізували меню, основні страви, які приготовлені за стародавніми рецептами поліських господинь у печі: особливий печений хлібчик, за давнім рецептом рибка, м’яско, кров’янка, картоплянка. Різноманітні автентичні страви з картоплі: тертюхи, пизи, товкмачі, паничі.




Доцент Оксана Громик акцентувала увагу на тому, що необхідно відроджувати наші традиції, цікавитися тим, що готували наші бабусі, адже таких неймовірних поєднань і технологій приготувань страв немає ніде. Українська кухня дуже смачна, цікава і нам є чим пишатися.
З метою посилення практичної підготовки Миць Олег (ГРСс-11) провів майстер-клас з приготування безалкогольних коктейлів: «Еспресо-тонік», «Океан і пляж», «Веселка», «Мохіто на Гаваях» та інші.



Адміністратор ресторану акцентувала, що український ресторанний ринок адаптувався до нових воєнних реалій та запросила студентів на практику з перспективою працевлаштування.
Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи