Перейти до основного вмісту

09 травня 2024 року студенти другого курсу, у межах вивчення навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» та проекту AccEnt "Прискорення інноваційної діяльності та підприємницької майстерності у закладах вищої освіти", на чолі з доцентом Оксаною Громик відвідали ресторан-музей поліської кухні «Поліщук». Адміністратор Аліна Сидорчук гостинно зустріла здобувачів освіти та розповіла про особливості роботи ресторану. Особливого затишку закладу надають старовинні вишиванки, речі побуту та вжитку.

ТГРС ТГРС ТГРС


Студенти ознайомилися з виробничо-торгівельною структурою ресторану та технологією приготування перших, холодних та гарячих страв. Здобувачі освіти уважно проаналізували меню, основні страви, які приготовлені за стародавніми рецептами поліських господинь у печі: особливий печений хлібчик, за давнім рецептом рибка, м’яско, кров’янка, картоплянка. Різноманітні автентичні страви з картоплі: тертюхи, пизи, товкмачі, паничі.

ТГРС ТГРС ТГРС ТГРС


Доцент Оксана Громик  акцентувала увагу на тому, що необхідно відроджувати наші традиції, цікавитися тим, що готували наші бабусі, адже таких неймовірних поєднань і технологій приготувань страв немає ніде. Українська  кухня дуже смачна, цікава і нам є чим пишатися.  

З метою посилення практичної підготовки Миць Олег (ГРСс-11) провів майстер-клас з приготування безалкогольних  коктейлів: «Еспресо-тонік»,  «Океан і пляж», «Веселка», «Мохіто на Гаваях» та інші.

ТГРС ТГРС ТГРС


Адміністратор ресторану акцентувала,  що український ресторанний ринок адаптувався до нових воєнних реалій та запросила студентів на практику з перспективою працевлаштування.

Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи