Перейти до основного вмісту

Кафедра харчових технологій та хімії Луцького національного університету традиційно приділяє велику увагу підтримці обдарованої молоді та співпрацює з освітніми закладами міста та області у підготовці учнів до олімпіад з хімії. Цього року для переможців обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії були організовані спеціальні заняття з метою підготовки до Всеукраїнського етапу олімпіади.

Харчові технологіїХарчові технології


На заняттях учні відпрацювали методику якісного та кількісного хімічного аналізу, набувши важливих навичок для успішного проходження випробувань на олімпіаді. Багато хто з них уперше тримав у руках лабораторне обладнання, тому спочатку не все виходило. Однак, завдяки наполегливості та цілеспрямованості юних хіміків, вони швидко оволоділи основними навичками лабораторної роботи.

Зокрема, учні навчилися правильно відбирати проби розчинів для аналізу, спостерігати за роботою індикаторів у різних середовищах, виконувати кислотно-основне та окисно відновне титрування, встановлювати точну концентрацію речовини за його результатами. Ці вміння дозволять їм успішно розв’язувати розрахункові та експериментальні завдання на олімпіаді.

Харчові технологіїХарчові технології


Активну допомогу учням надали викладачі кафедри харчових технологій та хімії, зокрема кандидати хімічних наук Ірина Мороз та Василина Шемет. Вони ділилися з учнями своїми знаннями та досвідом, надавали необхідні консультації під час практичних занять, допомагали розібратися у складних моментах.

Завдяки цій підготовці переможці обласного етапу олімпіади з хімії отримали неоціненний досвід роботи в хімічній лабораторії та вдосконалили свої знання перед Всеукраїнським етапом олімпіади. Є впевненість, що вони гідно представлять наш регіон на Всеукраїнському рівні та здобудуть призові місця, а кафедра харчових технологій та хімії ЛНТУ, як завжди, готова підтримувати талановиту молодь та сприяти розвитку хімічної освіти Волині.

 

Матеріал підготувала

Ірина МОРОЗ