Перейти до основного вмісту

Практична підготовка туристів та готельєрів Луцького НТУ

У студентів Луцького НТУ завершилась практика: в когось ознайомча, в інших виробнича, в третіх переддипломна. Не виключенням є й студенти кафедри туризму та цивільної безпеки. Розуміючи очевидну проблему в освіті, навчальна програма українських вузів і вимоги вітчизняного бізнесу несумісні між собою, викладачі кафедри всіляко намагаються наблизити практичну підготовку студентів до реальностей майбутньої професії. Для того, щоб показати досягнення студентства в цій сфері, представляємо інформацію про здобутки студентів  першого курсу спеціальності «Туризм» та спеціальності «Готельно-ресторанне господарство» під час проходження практики «Вступ до фаху».

Так, під керівництвом асистента кафедри Тищук І.В. студенти-першокурсники спеціальності «Туризм» побачили багато унікальних туристичних об’єктів, відчули себе виробниками та споживачами туристичних послуг. Приємною частиною практики було знайомство з туристичними агенціями «МЕГАТРЕЙД», «ТУР», «IMPERIA TOUR», «ANEX TOUR», «WELCOME TOUR», з організацією роботи ресторану «Корона Вітовта», роботою кухні, її основними правилами. Студенти також мали можливість відвідати музей Волинської ікони, військової техніки, ознайомитися з роботою туристичного центру інформації та побувати на вершині історичної перлини м. Луцька - замку Любарта.

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанне господарство» мали можливість відвідати готель «Україна», готель «Профспілковий», готельний комплекс «Срібні лелеки», «Рестпарк», «Альтаміра», хостел «Друзі». Дізналися студенти про особливості бронювання, номерний фонд, секрети співпраці із гостями, отримали досвіт організації роботи готелю. Відвідуючи заклади ресторанної сфери, серед яких піцерія SOLO, арт-кафе «Стоп-Кадр», кафе «Солянка», їдальня Луцького НТУ, Show Basilic студенти і смаколики коштували, і майстер-клас з їх приготування бачили, і секрети роботи кухні опанували, і з обладнанням попрацювати, і столи сервірувати й загалом відчути себе у ролі справжнього ресторатора. В рамках екскурсії на ПАТ «Теремно» студенти змогли ознайомитися із історією розвитку компанії, асортиментом її продукції, посмакувати кондитерськими «новинками». Можливість заглянути безпосередньо на виробництво не залишила байдужим нікого з учасників. Особливості виготовлення різних типів тканин, їх обробку досліджували студенти в рамках екскурсії на ТОВ «Едельвіка». У роботі закладів сфери послуг це і одяг офіціантів, і постіль номерів, фіранка на вікні, і скатертина на столі. Кожен із перелічених атрибутів має не лише гарно виглядати, але й добре пратися, легко прасуватися, довго служити.

Разом із керівником практики старшим викладачем кафедри Дащук Ю.Є. студенти спеціальності «Готельно-ресторанне господарство» отримали масу вражень, досвіду та переконалися, що обраний ними фах є актуальним та затребуваним на ринку праці.

 


 

 

Старший викладач кафедри туризму та цивільної безпеки Дашук Ю.Є.