Перейти до основного вмісту

Студенти Луцького НТУ навчаються в готельно-ресторанних комплексах

Викладачі кафедри туризму та цивільної безпеки Луцького НТУ вирішили проекспериментувати і підійти креативно до викладання таких дисциплін, як «Організація ресторанного господарства» (асистент – І. ТИЩУК) та «Організація готельного господарства» (ст. викладач Л. ПОЛІЩУК), тобто провести практичні заняття безпосередньо в готельно-ресторанних комплексах.

Сучасна вища школа повинна готувати спеціалістів, які не лише встигають за життям, але й випереджають його. Особливо це стосується студентів спеціальності туризм та готельно-ресторанної справи, професійна діяльність яких у нашому суспільстві на сьогоднішній день є важливою і необхідною.

Проте на практиці, навчально-виховний процес у вищій школі не завжди сприяє розвитку творчого потенціалу кожного студента, активізації його креативних можливостей і здібностей, оскільки із-за великого обсягу навчального навантаження викладачі не завжди мають можливість творчо підходити до проведення практичних та семінарських занять.

Перші наші практичні заняття зі студентами ТР–31 пройшли в готельно-ресторанному комплексі «Zagorod» за участю директора закладу Бєлякова Анатолія Олександровича, який нещодавно побував на семінарі в м. Києві та охоче поділився набутим досвідом зі студентами, для яких інформація була актуальною, важливою та безмежно цікавою.

Як показує практика, студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанної справи» Луцького НТУ настільки творчі, що самі подають неординарні ідеї, організовують різноманітні заходи. Тому вважаємо, що такі заняття дадуть ще більше можливостей при написанні різноманітних цікавих проектів, в яких наші студенти вже неодноразово брали участь, розвиватися з практичної сторони та вільно висловлювати власні думки з приводу покращення роботи готельно-ресторанних комплексів, а також застосовувати тренінгові засоби на практичних заняттях.

Студенти також мали змогу побувати в комфортному та затишному котеджі з двома номерами та номером люкс із басейном, від яких були в захваті, оскільки готельний номер обладнано з натурального дерева та екологічно чистих матеріалів. В номері ми відчули себе дійсно, як вдома. Директор комплексу розповів багато чого цікавого також і про готель, що ще добудовується та відкриє свої двері найближчим часом. Дуже сподобалася робота кухні, оскільки там працює унікальний шеф-кухар, який презентував власноруч приготовлені тістечка та запашний чай. І найприємніше це те, що наші студенти отримали запрошення на роботу влітку.

Підсумовуючи хочеться сказати, тільки тоді ми зможемо випустити справжніх фахівців своєї справи, які вільно долатимуть професійні труднощі, знаходитимуть креатині підходи у вирішенні широкого кола завдань, матимуть стрімке просування по сходинках своєї кар’єри, коли навчання в університеті буде цікавим для студента, коли набутий досвід в університеті на лекціях буде апробовано на практиці.

І про такого фахівця скажуть: «Професіонал!», який не просто працює, а й любить свою роботу. І наш рідний Луцький НТУ будуть обирати, тому, що ми насправді готуємо справжніх висококваліфікованих фахівців!

Дуже дякуємо директору Анатолію Олександровичу, адміністратору Марині, шеф-кухару Богдану та персоналу закладу за теплий і привітний прийом!

 


 

Автор матеріалу - Лариса Поліщук

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/LutskNationalTechnicalUniversity/photos/?tab...