СУЧАСНІ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ –
ПІД ПИЛЬНИМ НАГЛЯДОМ НАУКИ ТА ПРАКТИКІВ
Міжнародна конференція «Якість та безпечність товарів» відбулася 24 березня в Луцькому НТУ.
Організували конференцію кафедра товарознавства та експертизи в митній справі факультету бізнесу та машинобудівний факультет.
На відкритті заходу до учасників звернувся ректор Луцького НТУ Петро Савчук. Він розповів, що якісні товари роблять країну конкурентоспроможною і закликав підтримувати українського виробника.
Ідейний натхненник конференції – декан факультету бізнесу Надія Хвищун зазначила, що цьогорічну, четверту зустріч вони вперше проводять на міжнародному рівні. «Сьогодні – чудова нагода керівникам фірм познайомитись зі своїм майбутнім, а молодим дослідникам – зі здобутками науки», – наголосила викладач.
Конференція об’єднала не лише більше ста українських та іноземних дослідників, а й представників провідних волинських компаній. Так, учасниками дискусій та продовольчої виставки стали такі підприємства як ТзОВ «Забіяка», корпорація «Тигрес», ПрАТ «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»), продовольча кампанія «Заграва» (ТМ «Makarella»), ТзОВ «Західторгхліб» (ТМ «Кічкарівка») ПАТ «ВГП» (ТМ «RUTA»).
Питання сучасних харчових технологій було обговорені у двох секціях, які включили погляд практиків та експертів і погляд молодих науковців Луцького НТУ та ВНЗ із різних куточків України.
Виробники ознайомили учасників з досвідом упровадження систем якості, прагненням до європейських стандартів, сертифікацією продукції, реалізацію українського законодавства. Крім цього, запросили студентів на екскурсії та практику з можливим подальшим працевлаштуванням.
Доповіді молодих вчених стосувалися якості та безпечності дитячого одягу, газованих та алкогольних напоїв, полуниці тощо, а також – дослідження проблем та перспектив міжнародних стандартів в Україні.
У перерві між засіданнями секцій учасники оглянули виставку партнерів та дегустували їхню продукцію.
Галина Мартинюк