Перейти до основного вмісту

17 жовтня 2022 року на кафедрі обліку і аудиту факультету бізнесу та права ЛНТУ в рамках вивчення дисципліни «Економіко-математичне моделювання» (викладач Оксана НУЖНА) відбулась відкрита лекція на тему «Значення та практичне застосування економіко-математичних моделей оптимізації» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 Облік і оподаткування за участю Ірини ТКАЧУК, головного бухгалтера ТзОВ «АВТОКОМ». 
Економіко-математичне моделювання є важливим інструментом у дослідженні економічних явищ і процесів, який полягає в побудові, дослідженні та застосуванні моделей реальних економічних явищ і процесів.
Пані Ірина наголосила, що в практичній діяльності працівників бухгалтерії застосовуються такі методи, як планування, прогнозування, бюджетування та інші, які передбачають моделювання певних економічних ситуацій. Дані бухгалтерських документів, а також різних видів звітності (в тому числі управлінської) є джерелом інформації для проведення аналізу, моделювання, прогнозування. Також важливо зважати на динамічність зовнішнього середовища функціонування бізнесу, зокрема, враховувати тренди в економіці та вміти прогнозувати показники на мікро- та макрорівні.
Здобувачі освіти поділились власним досвідом побудови і дослідження моделей оптимізації виробничої програми підприємства, для чого вони застосовували графічний і симплексний методи.
Висловлюємо вдячність Ірині ТКАЧУК за змістовну лекцію та практичні поради майбутнім фахівцям з обліку і оподаткування!