Перейти до основного вмісту

Здобувачі освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» (спеціальність 181 «Харчові технології») мають можливість одночасно навчатися в університеті та працювати за спеціальністю на підприємствах харчової промисловості та ресторанного господарства. Таку можливість надає дуальна форма освіти, яка запроваджена в ЛНТУ. Основною перевагою дуальної освіти є можливість зміцнення практичної складової освітнього процесу із збереженням достатнього рівня теоретичної підготовки. 

Здобувачі Юрій Маркін та Олег Чепелевський навчаються на магістерській програмі «Харчові технології та ресторанне господарство» та працюють на ТзОВ «Забіяка», що є справжньою сімейною майстернею традиційних м’ясних страв та крафтових м’ясних делікатесів. Для організації освітнього процесу за дуальною формою навчання для них на кафедрі технологій і обладнання переробних виробництв був розроблений увесь пакет супровідних документів згідно з Положенням «Про дуальну форму здобуття вищої освіти в ЛНТУ», укладено тристоронні договори між ЛНТУ, ТзОВ «Забіяка» та здобувачами.

Харчові технології

Навчання за дуальною формою здобуття освіти передбачає неперервну комунікацію між усіма сторонами освітнього процесу задля усунення можливих недоліків в організації навчального процесу. Куратор дуального навчання від ЛНТУ проф. Ігор Дударєв та доц. Ірина Тараймович відвідали ТзОВ «Забіяка», де мали можливість ознайомитися з умовами роботи та перевірити виконання індивідуального плану дуального навчання здобувачів разом із координатором від підприємства директором з виробництва Олександром Вороновим. 
 

Харчові технології

На думку здобувачів, дуальна форма освіти дає їм можливість закріпити у виробничих умовах теоретичні знання та здобувати саме ті практичні навички, які потрібні безпосередньо для роботи на підприємствах м’ясної промисловості, з якими вони пов’язують свою подальшу професійну діяльність. За результатами відвідування підприємства, усі сторони залишилися задоволені реалізацією дуального навчання та намітили подальші кроки щодо співпраці в цьому напрямі.

Харчові технології

Ігор ДУДАРЄВ