Перейти до основного вмісту

Харчування є і буде необхідною частиною нашого життя, що забезпечує наш організм енергією, приносить задоволення, а також може оздоровлювати. Отже для підготовки фахівців в галузі харчових технологій важливим є вміння поєднувати глибокі теоретичні знання з практичними навичками, розробляти та впроваджувати інноваційні технології виробництва харчової продукції. 

З метою поглиблення практичних навичок 18 березня 2023 р. здобувачі та викладачі ОП «Харчові технології та ресторанне господарство» і «ОП Харчові технології» в рамках вивчення дисциплін «Інноваційні технології харчових виробництв та ресторанного господарства» (викладач С. Панасюк) та «Інжиніринг ресторанного господарства» (викладач В. Сай) відвідали ресторан тайської кухні LEMONGRASS. 

харчові технології

Шеф-кухар та власник ресторану Віталій Смаль поділився власним досвідом організації ресторанного бізнесу та розповів про інноваційні технології приготування страв і нетрадиційні інгредієнти для них. Він ознайомив з особливостями тайської кухні, привідкрив секрети поєднання кислого, солодкого, гіркого та солоного смаків під час приготування нетрадиційних для регіону страв. 

харчові технології

Спікер наголосив, що основою для успішної кар’єри є вміння обрати поставлену ціль, професійна мотивація та наполегливість у професійному розвитку.

харчові технології

Випускниця кафедри технологій і обладнання переробних виробництв, технолог ресторану Іванна Чебелюк, приготувала для дегустації з використанням сковороди WOK традиційний тайський теплий салат, локшину Пад Тай, а також різноманітні соуси з неповторними смаковими відтінками.

харчові технологіїхарчові технологіїхарчові технології

Щиро дякуємо Віталію Смалю та Іванні Чебелюк за змістовну бесіду, цінні поради та за нові смаки!

 Кафедра технологій і обладнання переробних виробництв