Перейти до основного вмісту

Кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи в онлайн-форматі на платформі Zoom було проведене обговорення освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм і рекреація», а також ОНП «Індустрія туризму та гостинності» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, з власниками та представниками індустрії гостинності з метою напрацювання рекомендацій щодо удосконалення освітніх програм та підвищення якості підготовки фахівців.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулась завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, професор Людмила Матвійчук. Організатор обговорення зробила вступне ознайомлення з діяльністю кафедри та усіма ОП кафедри загалом, далі ж передавала слово для детальніших доповідей гарантам освітніх програм.

ТуризмТуризмТуризм


До зустрічі долучилися працівники кафедри ТГРС, а також запрошені гості – стейкхолдери, роботодавці, випускники, аспіранти, адже публічне обговорення проєктів освітніх програм є постійною необхідністю для підвищення якості освітнього процесу. Відтак, заслуховуючи гарантів освітніх програм, також висловлювали свою думку та вносили пропозиції запрошені учасники обговорення. 

Голова ради директорів «ВолВест Груп», д.е.н., професор Віктор Корсак озвучив переконання про як мінімум 3 складові успішної підготовки майбутніх фахівців, і з них, зокрема, важливо звертати увагу на естетичну. Також обговорювали важливість управління персоналом на підприємствах в широкому розумінні, та управління конфліктами, зокрема. Звісно, обговорювали також новітні технології ШІ. 

Богдан Михайлов, ГО «Ресторанна гільдія», відзначив існуючий хороший рівень теоретичної та практичної підготовки за ОП кафедри ТГРС.

ТуризмТуризмТуризмТуризм


Дарина Слуцька, керівник від готельної мережі «Ribas hotel group» у «Ribas rooms Lutsk», акцентувала увагу на посиленні практичного навчання студентів та проходженні практики у підприємствах готельної індустрії. Особливо цікавими є навчальні поїздки до готельних закладів, де студенти можуть ознайомитись з технологічними процесами організації готельного обслуговування та використати набуті знання, започаткувавши власний бізнес в цій справі.

Сергій Філіпчук, випускник ОП «Туризм», аспірант першого року навчання ОНП «Індустрія туризму та гостинності» та представник бізнесу у сфері гостинності також прокоментував рівень підготовки фахівців на кафедрі ТГРС, адже може аналізувати його, так би мовити, з двох сторін.

Тетяна Давидюк, як практикуючий менеджер багато років, наголосила, що практичне навчання звісно важливе, але без хорошої теорії не буде хорошої практики. Вона запропонувала глибше ознайомлюватися із географічним розташуванням різних країн, кліматичними особливостями, наявністю аеропортів, особливостями доріг.    

ТуризмТуризмТуризм


Цікаво відзначити, що в ході дискусії були встановлені навіть нові ділові зв’язки між стейкхолдерами.

На завершення обговорення завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, професор Людмила Матвійчук подякувала усім, хто долучилися до обговорення ОП, та за конструктивні обговорення і пропозиції.

Кафедра ТГРС