Перейти до основного вмісту

6 червня, на кафедру харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету завітали старшокласники Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради. За короткий час було реалізовано три завдання:

перше – ознайомитися із кращим технічним ЗВО Волині загалом і перспективами навчання на спеціальностях кафедри харчових технологій та хімії;

друге – зануритися у світ науки і розглянути принципи Open Science;

третє – практично випробувати себе у ролях молекулярного кухаря та харчового технолога.

інтенсив

Про штучний інтелект в харчових технологіях та їжу майбутнього учням розповіла професор Ольга Гулай. Разом з доцентом Василиною Шемет поринули у світ молекулярної гастрономії та спробували приготувати вітамінізовану штучну ікру.

інтенсивінтенсив

Про відкриту науку розповідала декан факультету цифрових, освітніх та соціальних технологій Галина Герасимчук – координаторка проєкту “Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia” (OPTIMA). 

інтенсивінтенсив

Концепція відкритої науки реалізується через низку основних практик, таких як вільний доступ до всіх емпіричних даних, які слугують вихідним матеріалом для наукових досліджень; демонстрація вченими повного способу отримання та обробки даних; надання вільного доступу до наукових публікацій.

Завідувач кафедри, професор Ігор Дударєв розповів про основні напрями роботи та перспективи працевлаштування здобувачів спеціальностей кафедри харчових технологій та хімії.

інтенсивінтенсив

Доцент Ірина Тараймович та асистент Тамара Панащук розповіли про технологію приготування макаронних виробів, а доцент Світлана Панасюк про технологію одержання олії. Учні разом з викладачами приготували макаронні вироби з додаванням сублімованого полуничного порошку та одержали олію з кунжуту, льону та соняшника за допомогою олійного пресу.

Завершилася зустріч дегустацією приготованої їжі та обговоренням вражень від почутого та побаченого.

інтенсивінтенсивінтенсив