Перейти до основного вмісту

Кураторська година зі студентами спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм»

«Життя наше – це подорож, а дружня бесіда – це візок, що полегшує мандрівникові дорогу». Вислів українського філософа Григорія Савича Сковороди став тематикою кураторської години,  проведеної 21 квітня 2021 року для бакалаврів 3-го курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм».

Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Громик наголосила  на необхідності сумлінного відвідування занять, активності у віртуальних класах  та старанності у підготовці до семінарських із дисциплін, обов’язковому дотриманні наказу №280А-05-35 від 31.08.2020 р. «Про особливості освітнього процесу на період карантину», Постанови «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

З метою виявлення творчих студентів та їх бажання активізації позауніверситетських заходів та подій, організації студентського дозвілля,  було проведене анонімне  анкетування, де визначено, що саме екскурсії і подорожі є важливим елементом дозвілля.

Директор з розвитку внутрішнього туризму  туристичної агенції JoinTour Людмила Воронова розповіла про особливості організації туристичних подорожей  Україною та за кордоном. Студент Коток В’ячеслав зацікавився правилами дотримання протиепідемічних заходів у  готельно-ресторанних закладах України на період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Томілович Соломія поцікавилася  особливостями організації туристичних подорожей у Домінікану, Чорногорію, Об’єднані Арабські Емірати, Грецію, Болгарію.

Студенти із  задоволенням сприймали цікаві факти про туристичні подорожі Україною та за кордон, задавали неординарні питання щодо повернення коштів за придбані туристичні путівки під час карантину.

Продовження кураторської години планується під час подорожі у поєднанні з проведенням майстер-класу з організації туристичних маршрутів.

Оксана Громик,  доцент  кафедри туризму та готельно-ресторанної справи