Перейти до основного вмісту

28 березня 2024 року майстер-клас з цукрової флористики в англійській техніці для здобувачів ЛНТУ провела майстер виробничого навчання 1 категорії, кондитер Юлія Фесік.

Учасниками заходу стали здобувачі спеціальності 181 Харчові технології (ОП «Харчові технології» та ОПП «Крафтові харчові технології») в рамках вивчення дисциплін «Технологія кондитерського виробництва» та «Інноваційні технології харчових виробництв».

Харчові технологіїХарчові технології


Цукрова флористика – це справжнє захоплююче мистецтво, яке вимагає неабиякого терпіння та певних навичок. Цукрові квіти використовують для декору кондитерських виробів, десертів, а також солодких букетів, вони є солодкою альтернативою живим рослинам. Юлія Фесік розповіла про інвентар та інгредієнти, що необхідні для роботи, поділилась секретами виготовлення «солодкої краси»: спочатку необхідно виготовити окремі деталі, розфарбувати їх, а згодом об’єднати між собою, в результаті чого отримують дуже реалістичні орхідеї, півонії, еустоми тощо.

Харчові технологіїХарчові технологіїХарчові технології


Студенти із захопленням спостерігали за роботою майстрині та мали змогу спробувати власноруч зробити окремі деталі цукрових квітів. Отримані знання та навички студенти зможуть застосовувати на практичних заняттях, а також для реалізації творчих ідей в кондитерському мистецтві.

Дякуємо Юлії Фесік за цікавий майстер-клас і бажаємо успіхів та професійного зростання.

Харчові технології

Матеріал підготувала

Світлана ПАНАСЮК