28 березня 2024 року майстер-клас з цукрової флористики в англійській техніці для здобувачів ЛНТУ провела майстер виробничого навчання 1 категорії, кондитер Юлія Фесік. Захід відбувся в рамках проекту AccEnt "Прискорення інноваційної діяльності та підприємницької майстерності у закладах вищої освіти".
Учасниками заходу стали здобувачі спеціальності 181 Харчові технології (ОП «Харчові технології» та ОПП «Крафтові харчові технології») в рамках вивчення дисциплін «Технологія кондитерського виробництва» та «Інноваційні технології харчових виробництв».
![Харчові технології](/sites/default/files/inline-images/IMG_4640_0.jpeg)
![Харчові технології](/sites/default/files/inline-images/IMG_4648_0.jpeg)
Цукрова флористика – це справжнє захоплююче мистецтво, яке вимагає неабиякого терпіння та певних навичок. Цукрові квіти використовують для декору кондитерських виробів, десертів, а також солодких букетів, вони є солодкою альтернативою живим рослинам. Юлія Фесік розповіла про інвентар та інгредієнти, що необхідні для роботи, поділилась секретами виготовлення «солодкої краси»: спочатку необхідно виготовити окремі деталі, розфарбувати їх, а згодом об’єднати між собою, в результаті чого отримують дуже реалістичні орхідеї, півонії, еустоми тощо.
![Харчові технології](/sites/default/files/inline-images/IMG_4647_0.jpeg)
![Харчові технології](/sites/default/files/inline-images/IMG_4646_0.jpeg)
![Харчові технології](/sites/default/files/inline-images/IMG_4650_0.jpeg)
Студенти із захопленням спостерігали за роботою майстрині та мали змогу спробувати власноруч зробити окремі деталі цукрових квітів. Отримані знання та навички студенти зможуть застосовувати на практичних заняттях, а також для реалізації творчих ідей в кондитерському мистецтві.
Дякуємо Юлії Фесік за цікавий майстер-клас і бажаємо успіхів та професійного зростання.
![Харчові технології](/sites/default/files/inline-images/IMG_4649_0.jpeg)
Матеріал підготувала
Світлана ПАНАСЮК