У межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» у навчальній лабораторії «Studyon cafe» студенти групи ГРС-11 провели практичне заняття на тему: «Організація проведення тематичних заходів у ЗРГ».
Здобувач освіти Белиця Ангеліна пояснила, що Масниця символізує прихід весни, відродження життєвих сил людини та природи. В цей день українці споживали багато масної їжі: вареники з сиром та вершковим маслом, а також найрізноманітніші страви з молочних продуктів.
![ТГРС](/sites/default/files/inline-images/2%20.jpeg)
![ТГРС](/sites/default/files/inline-images/6%20.jpeg)
Здобувачі влаштували кулінарний конкурс, поділились на команди та отримали завдання приготувати млинці з різноманітними начинками.
Насамперед визначили ідеальний рецепт тіста, до якого додавали чорницю, шоколад, згущене молоко. Ну, а щоби млинці були не просто смачними, а дуууже смачними, до них додали різні начинки: пряний сир, пікантний мак, карамелізоване яблуко з горіхами та корицею, чорний шоколад, солону карамель, соковиту вишню та інші.
![ТГРС](/sites/default/files/inline-images/8%20.jpeg)
![ТГРС](/sites/default/files/inline-images/4%20.jpeg)
![ТГРС](/sites/default/files/inline-images/3_6.jpeg)
Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Громик зауважила, що солоні начинки для млинців дають велике поле для експериментів, бо охоплюють безліч продуктів і гастрономічних поєднань.
![ТГРС](/sites/default/files/inline-images/5%20.jpeg)
На завершення майстер-класу команди обмінялись гастрономічними шедеврами та зазначили, що захоплені кулінарним мистецтвом, бажанням професійної й творчої реалізації та вірою у нашу перемогу.
Здобувачі освіти влаштували дегустацію виготовлених власноруч страв. У процесі навчання студенти вдосконалюють необхідні професійні компетенції за обраним напрямом.
Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи