Перейти до основного вмісту

У межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» у навчальній лабораторії «Studyon cafe» студенти групи ГРС-11 провели практичне заняття на тему: «Організація проведення тематичних заходів у ЗРГ».

Здобувач  освіти Белиця Ангеліна пояснила, що Масниця символізує прихід весни, відродження життєвих сил людини та природи. В цей день  українці споживали багато масної їжі: вареники з сиром та вершковим маслом, а також найрізноманітніші страви з молочних продуктів.

ТГРС ТГРС


Здобувачі влаштували кулінарний конкурс, поділились на команди та отримали завдання приготувати млинці з різноманітними начинками. 

Насамперед визначили ідеальний рецепт тіста, до якого додавали чорницю, шоколад, згущене молоко. Ну, а щоби млинці були не просто смачними, а дуууже смачними, до них додали різні начинки: пряний сир, пікантний мак, карамелізоване яблуко з горіхами та корицею, чорний шоколад, солону карамель, соковиту вишню та інші.
 

ТГРС ТГРС ТГРС


Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Громик зауважила, що солоні начинки для млинців дають велике поле для експериментів, бо охоплюють безліч продуктів і гастрономічних поєднань.  
 

ТГРС

На завершення майстер-класу команди обмінялись гастрономічними шедеврами та зазначили, що захоплені кулінарним мистецтвом, бажанням професійної й творчої реалізації та вірою у нашу перемогу. 

Здобувачі освіти влаштували дегустацію виготовлених власноруч страв. У процесі навчання студенти  вдосконалюють необхідні професійні компетенції за обраним напрямом.

 

Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи