Перейти до основного вмісту

З 18.01.23 по 24.01.23 року на кафедрі технологій і обладнання переробних виробництв в онлайн-режимі відбувся тиждень обговорення освітніх програм «Харчові технології та ресторанне господарство» (магістерський рівень вищої освіти, спеціальність 181 Харчові технології), «Інжиніринг переробних та харчових виробництв» (магістерський рівень вищої освіти, спеціальність 133 Галузеве машинобудування) та «Харчові технології» (бакалаврський рівень вищої освіти, спеціальність 181 Харчові технології). 

Топв

В обговорені брали участь здобувачі вищої освіти та випускники освітніх програм, представники академічної спільноти і роботодавців. Зокрема, до обговорення долучилися: завідувач кафедри переробки продукції тваринництва та харчових технологій, к.с.-г.н., доцент Олена Петрова та к.т.н., доцент Оксана Савінок (Миколаївський національний аграрний університет); завідувач кафедри харчових технологій, к.т.н., доцент Олена Хребтань (НУ «Чернігівська політехніка»); д.т.н., професор Юрій Березовський (Херсонський національний технічний університет); к.х.н., доцент Олександр Александров (Українська інженерно-педагогічна академія); викладачі обговорюваних освітніх програм ЛНТУ; представники виробництв крафтової харчової продукції Віталій Огірчук (ТОВ «Луцьк-Фудз») та Олег Чепелевський (ТзОВ «Забіяка»); Лариса Новак (ПрАТ «Волиньхолдінг»); Мирослава Шкарлатюк (ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія»); Іванна Жур (готельно-ресторанний комплекс «Острів»); Марія Бакун (ТзОВ «Волиньагропродукт»).

ТопвТопв


Під час обговорення були напрацьовані рекомендації щодо модернізації змісту освітніх програм, які враховують сучасні тенденції розвитку харчової галузі і ресторанного господарства у Волинській області та спрямовані на підготовку висококваліфікованих фахівців з харчових технологій та обладнання харчових і переробних виробництв. Крім того, були проведені анкетування стейкхолдерів щодо реалізації освітніх програм, результати яких розміщені у відкритому доступі на офіційному сайті ЛНТУ. Проєкти модернізованих освітніх програм, які підготовлені за результатами проведених обговорень, розміщені на сайті ЛНТУ, де усі зацікавлені особи можуть з ними ознайомитися та висловити свої рекомендації та зауваження.

Топв

Ігор Дударєв, професор кафедри ТОПВ