Перейти до основного вмісту

На кафедрі технологій і обладнання переробних виробництв систематично проводять зустрічі зі стейкхолдерами з метою удосконалення освітніх програм для підготовки фахівців за спеціальністю 181 Харчові технології з урахуванням вимог галузі.

18 січня 2024 року проведене в онлайн-режимі обговорення з представниками академічної спільноти освітніх програм спеціальності 181 Харчові технології першого (бакалаврського) (ОП «Харчові технології», гарант – доц. Володимир Сай; ОП «Експертиза харчових продуктів та продовольчої сировини», гарант – доц. Ірина Тараймович), другого (магістерського) (ОПП «Крафтові харчові технології», гарант – доц. Світлана Панасюк) та третього (освітньо-наукового) (ОНП «Харчові технології», гарант – проф. Світлана Ягелюк) рівнів вищої освіти.

Харчові технології

До обговорення долучилися науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України: з Дніпровського державного аграрно-економічного університету доцент кафедри харчових технологій, к.т.н, доц. Вікторія Калина; з Луганського національного університету імені Тараса Шевченка доцент кафедри професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу, к.т.н. Марина Луценко; з Миколаївського національного аграрного університету зав. кафедри переробки продукції тваринництва та харчових технологій, к.с.-г.н., доц. Олена Петрова; з Херсонського аграрно-економічного університету д.т.н., доц. Ольга Горач, к.т.н., доц. Оксана Дзюндзя, к.т.н, доц. Ніна Резвих; з Української інженерно-педагогічної академії зав. кафедри харчових технологій, легкої промисловості та дизайну, д.т.н., проф. Олег Литвин, зав. кафедри ресторанного, готельного та туристичного бізнесу, к.т.н., доц. Тетяна Гонтар, д.пед.н., проф. Тетяна Лазарєва, к.х.н., доц. Олександр Александров; з Луцького національного технічного університету зав. кафедри технологій і обладнання переробних виробництв, к.с.-г.н., доц. Сергій Голячук, д.т.н., проф. Ігор Дударєв, к.т.н., доц. Володимир Сай, к.т.н., доц. Світлана Панасюк, к.т.н., доц. Ірина Тараймович; д.т.н., проф. Микола Рябчиков; к.х.н., доц. Василина Шемет; д.т.н., проф. Світлана Ягелюк.

ТОПВ ТОПВ


З особливостями ОП «Харчові технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти присутніх ознайомив гарант освітньої програми доц. Володимир Сай. Він акцентував увагу на фокусі, основних цілях, переліку освітніх компонент та структурно-логічній схемі освітньої програми.

Проєкт ОП «Експертиза харчових продуктів та продовольчої сировини» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, яка започатковується в ЛНТУ, представила доц. Ірина Тараймович.

Член групи забезпечення ОПП «Крафтові харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти проф. Ігор Дударєв презентував цю освітньо-професійну програму, яка реалізується у ЛНТУ.

Проф. Світлана Ягелюк представила ОНП «Харчові технології» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

ТОПВТОПВ


Учасники обговорення висловили схвальні відгуки щодо структури, мети, основного фокусу та особливостей освітніх програм. Також були висловлені рекомендації щодо освітніх компонент та їхнього тематичного наповнення, які дозволять досягнути програмних результатів навчання, що зазначені в освітніх програмах. 

Освітні програми за спеціальністю 181 Харчові технології також представили колеги з Миколаївського національного аграрного університету та Херсонського аграрно-економічного університету. Представники академічної спільноти закладів вищої освіти обмінялися думками щодо вирішення проблем підготовки здобувачів за спеціальністю 181 Харчові технології, впровадження дуальної освіти та покращення практичної підготовки здобувачів.

Дякуємо учасникам обговорення за висловлені пропозиції та цінні рекомендації, які будуть враховані під час модернізації освітніх програм. 

 

Світлана ПАНАСЮК