В Університеті Пабло де Олавіде (UPO) (Севілья, Іспанія), в межах проєкту «Прискорення інновацій та підприємницької майстерності у вищих навчальних закладах – AccEnt», відбулася шоста зустріч представників університетів-партнерів проєкту, учасником якої був професор кафедри технологій і обладнання переробних виробництв ЛНТУ Ігор Дударєв. Цей проєкт спрямований на активізацію підприємницької діяльності всіх членів консорціуму в тісній співпраці з їхніми партнерами з екосистеми.
![проект](/sites/default/files/inline-images/8_22.jpg)
Під час інтерактивних занять відбувся обмін передовим досвідом щодо функціонування відділів трансферу технологій в університетах з метою покращення послуг підтримки інновацій. Також обговорювалися виклики, які стоять перед екосистемою підприємництва та інновацій.
![проект](/sites/default/files/inline-images/1_67.jpg)
![проект](/sites/default/files/inline-images/2_51.jpg)
У рамках заходу університети-партнери проєкту представили стартап-проєкти, розроблені студентами та/або академічною спільнотою університетів. Зокрема, команда ЛНТУ представила проєкт «Технологія багатошарових овочевих та фруктових чипсів» (команда проєкту: студенти ОП «Крафтові харчові технології» – Катерина Коржова, Ольга Нікітюк; керівник – Ігор Дударєв). Усі представлені проєкти отримали рекомендації від учасників проєкту щодо виведення розробленого продукту на ринок.
![проект](/sites/default/files/inline-images/3_45.jpg)
![проект](/sites/default/files/inline-images/4_46.jpg)
![проект](/sites/default/files/inline-images/5_42.jpg)
На зустрічі EntreComp розглядався практичний досвід учасників, пов’язаний із впровадженням компетенцій EntreComp у навчальні програми та розробкою завдань, які призначені для прищеплення підприємницького мислення студентам.
Учасники зустрічі відвідали «Instituto de la Grasa» – дослідницький центр громадського харчування та технологій Іспанської національної дослідницької ради, що спеціалізується на дослідженні харчових ліпідів і похідних олійних продуктів, зокрема оливок. Учасники зустрічі мали можливість ознайомитися з технологією виробництва оливкової олії (центр має власне виробництво) та дослідницькими лабораторіями центру з визначення якісних і кількісних показників оливкової олії.
Також учасники зустрічі відвідали лабораторію сервісної робототехніки в Університеті Пабло де Олавіде, де ознайомилися з прогресивними розробками лабораторії.
![проект](/sites/default/files/inline-images/6_36.jpg)
![проект](/sites/default/files/inline-images/9_18.jpg)
![проект](/sites/default/files/inline-images/7_27.jpg)
Професор Ігор Дударєв