Перейти до основного вмісту

В межах вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», здобувачі освіти 2 курсу разом із гарантом освітньої програми Готельно-ресторанна справа (бакалавр) Оксаною Громик  провели практичне заняття в лабораторії «Study on cafe». Його метою було оволодіння практичними навичками щодо складання, формування технологічних карт страв і кулінарних виробів з використанням інформаційних систем і технологій в ресторанному господарстві.

Програма Poster – українська система обліку для ресторанів, встановлена на спеціалізованому комп’ютері з прикладним програмним забезпеченням в лабораторії «Study on cafe»: онлайн-каса, склад, фінанси, аналітика та CRM. 

ГРСГРС

Спікер заходу Діана Шкіндер відзначила, що технологічна карта – це документ, де розписана рецептура страви, кількість інгредієнтів, необхідних для однієї порції та основні правила подачі. Загалом, це – певний «паспорт» страви.

Здобувачі освіти створювали технологічні картки страв у програмі Poster в розділі «Меню». Згодом заповнювали  основний блок — додавали до складу інгредієнти та напівфабрикати. Собівартість розраховували автоматично за методом середньозваженої.

ГРСГРСГРС

Доцент Оксана Громик зауважила, що програма Poster спрощує ведення ресторанного бізнесу та є ідеальним рішення для автоматизації закладу ресторанного господарства. Переваги системи: прогноз навантаження, оптимізація меню та складу, залучення нових гостей, контроль працівників.

Для підготовки конкурентоспроможних спеціалістів з ресторанної справи вкрай важливим є вдосконалення професійних компетенцій та надбання практичних навичок з вивчення технологічної документації виготовлення кулінарної продукції з використанням інформаційних систем.

ГРСГРСГРС

Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи