Перейти до основного вмісту

«Ті, що відкривають шлях до успіху». #7 Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

На сайті Луцького НТУ триває проект «Ті, що відкривають шлях до успіху», де ми знайомимо вас зі своїми кафедрами. Тут ви побачите особливості кожної з них, дізнаєтеся про новітні розробки та унікальні досягнення, і головне – познайомитеся з людьми, завдяки яким наші випускники стають успішними!

Сьогодні презентуємо кафедру туризму та готельно-ресторанної справи (факультет екології, туризму та електроінженерії).

Вас вітає дружній і професійний колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи і ми охоче розповімо про наші особливості та успіхи! Ми функціонуємо у складі факультету ФЕТЕ, який очолює декан Владислав Ігорович Волинець. А нашим завідувачем є досвідчений управлінець Богдан Іванович Колісник.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Луцького НТУ здійснює підготовку фахівців за двома освітньо-професійними програмами – «Туризм» (бакалавр та магістр) та «Готельно-ресторанна справа» (бакалавр) галузі знань 24 Сфера обслуговування.

Як вважає Іван Бунін, людину роблять щасливою три речі: любов, цікава робота і можливість подорожувати.

Головний пріоритет кафедри туризму та готельно-ресторанної справи – формування професорсько-викладацького складу, здатного працювати на досягнення спільних завдань та цілей! Наше професійне кредо: «Тільки працюючи в команді, можна отримати більше можливостей, знань».

Анатоль Франс зауважив, що подорожі вчать більше, ніж що б то не було. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома.

Відповідно до укладених договорів, студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького НТУ мають можливість проходити стажування та виробничу практику, а також працювати під час канікул у таких зарубіжних країнах, як: Польща, Туреччина, Болгарія, Греція, Німеччина.

Дякуючи нашому ректору, Петру Савчуку, налагоджено співпрацю з санаторіями на Закарпатті «Теплиця» та «Боржава», де студенти мають можливість проходити виробничу практику.

Також кафедра туризму та готельно-ресторанної справи налагодила співпрацю з об’єднаними територіальними громадами, через відкриття Регіонального офісу підтримки розвитку громад у Луцькому НТУ, де було обумовлено шляхи співпраці щодо спільних дій у сфері розвитку зеленого туризму.

На базі заміського готельно-ресторанного комплексу «GOSTI», з метою підвищення фахового рівня студентів, відбувся семінар «Як побудувати успішний ресторанний бізнес» та круглий стіл «Стан та перспективи сервісу інфраструктури гостинності Волинського регіону» (РЕСТПАРК).

Участь викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи в одній із масштабних подій Львівщини – другому Міжнародному фестивалі «Мисливська ватра». Мисливські колективи зібралися з усіх куточків України та Європи задля обміну досвідом у мисливській царині, а також популяризації мисливської культури.

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, крім занять в аудиторіях, використовують різні форми роботи впродовж року, а саме – організація проведення практичних занять на підприємстві та спільне використання виробничої, експериментальної бази у процесі підготовки студентів.

Одним із найважливіших критеріїв оцінки роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є працевлаштування її випускників. Саме тому, колектив кафедри постійно працює над розширенням співпраці із сферою бізнесу, про що свідчить підписання договорів про співпрацю та відзначення за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців кращих бізнесових структур сфери обслуговування подяками закладу вищої освіти!

Гордість кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, це наші креативні та успішні випускники!

Фідрик Соломіяменеджер туристичної компанії MAKINTUR.

Семенюк Анастасіядиректор туристичної агенції YOUR PLANET. 

Дуже багато цікавих моментів відбувається у студентському житті, але запам’ятовуються найкращі і найцікавіші з них.

Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи не тільки навчаються, але й вміють гарно організувати відпочинок та беруть активну участь у проведенні всіх заходів університету.

День студента на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи – це не тільки пісні, жарти, веселощі, це ще й відзнака грамотами та солодощами кращих студентів, якими пишається не тільки кафедра, але й наш університет – за творчі, наукові досягнення, за відмінне навчання, за активну участь у заходах університету та розвитку туризму Волинського краю!

Незабутня подорож до екопарку «Аміла» розташованого в лісовій зоні Турійського району, який відкрив для нас цілий світ вражень та емоцій.

Викладачі постійно беруть участь у Міжнародних та Всеукраїнських наукових конференціях. На базі кафедри видається колективна монографія «Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі». Над докторською дисертацією працює к.т.н., доцент Поліщук Лариса Миколаївна на тему: «Регіональна еколого-економічна політика: Теорія та практика».

Викладачами кафедри здійснюється наукове консультування «Центру туристичної інформації та послуг» щодо розробки та організацій екскурсійних маршрутів міста Луцьк, відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», ГО Творчого туристичного клубу «Ми», лісівничого молодіжного центру, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ».

Якщо Ви креативні, цікаві та веселі, хочете досягти в житті вершин та бути професіоналом сфери туризму та готельно-ресторанного бізнесу, тоді Вам саме до нас!