Перейти до основного вмісту

Солодкі чи п’янкі коктейлі, правильний вибір келихів та винні карти, психологія бармена  та історія кохання… Саме про це розповідали запрошені гості студентам кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛНТУ. Цього разу спікерами заходу були керівник готельно-ресторанного комплексу «Рестпарк» Назар Гусак та його колеги: бармен Влад та сервіс-менеджер Макс.

рестпаркрестпаркрестпаркрестпарк

Примітно, що Назар Гусак доєднався до команди викладачів ЛНТУ і нині викладатиме для нового покоління фахівців готельно-ресторанної справи нову дисципліну «Барна справа та винний етикет». Аби ознайомити студентів із тонкощами професійної діяльності, представники ГРК «Рестпарк» провели справжній майстер-клас і винного етикету та приготування коктейлів.

«Вам пощастило, що ви обрали таку спеціальність. Ми будемо намагатися максимально розказати те, що ми знаємо і що ми вміємо, щоби стимулювати вас у навчанні. Однак, велика частка майбутнього успіху залежить саме від вас, а ми і викладачі вам допоможуть у цьому», - наголосив Назар Гусак.

рестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпарк

Він коротко розповів студентам про «Рестпарк» та роботу комплексу, який, до слова, успішно функціонує уже 11 років та включає готель, ресторан, велику зону відпочинку у понад 2 гектари, а його працівники надають послуги кейтерингу, обслуговуючи від 10 до 600 людей.

Продовжив тематичний спіч сервіс-менеджер - Макс, який потрапив у комплекс ще навчаючись у коледжі. Нині його досвід роботи у «Рестпарку» сягає 10 років успішної діяльності та супроводжується постійним кар’єрним зростанням.

рестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпарк

Він розповів слухачам про особливості винного етикету, про процес виготовлення вина, його різновиди, а також правильну подачу продукту гостям ресторану.

«Про вино кажуть, що це як історія кохання. Це складний букет від прохолодного інтересу до гарячої пристрасті; від терпких ревнощів до округлої ніжності; від гірких сліз до солодких хвиль», - зауважує Макс.

Він показав студентам процес правильної демонстрації вина, відкривання пляшки, наливання у відповідні келихи, зауважив на дотриманні необхідної температури вживання напою. Окремо зупинився на особливостях подачі шампанського.

рестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпарк

Своєю чергою, бармен Влад розповів про свою діяльність за барною стійкою, досвід участі у міжнародних конкурсах та виготовлення коктейлів за власною рецептурою. Крім того, показав усі «знаряддя праці», якими користується під час приготування коктейлів, тонкощі, яких варто дотримуватися у роботі.

Особливу цікавість у здобувачів викликала можливість приготувати коктейлі власноруч. За порадами досвідченого бармена,  студенти змішували напої, навчалися правильно їх наливати і використовувати різні види посуду, а також декорувати коктейлі.

рестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпарк

Завдяки невимушеній атмосфері вільного діалогу, молодь активно цікавилася професійною діяльністю гостей, ставили актуальні запитання та черпали досвід своїх колег. Водночас, спікери поділилися власними історіями роботи, курйозними випадками та шляхом професійного становлення. На завершення, гості побажали студентам бути мотивованими до навчання, самим здобувати свій практичний досвід і прокладати шлях до успіху в улюбленій обраній професії.

рестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпаркрестпарк