Перейти до основного вмісту

Здобувачі освіти зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» провели анкетування щодо модернізації меню навчальної лабораторії «Studyon cafe». На основі відповідей гостей було визначено, що натуральні енергетичні батончики – це категорія перекусів, що ідеально підходять для швидкого поповнення енергії. 

туризм

Студенти групи ГРС-11 в межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» у навчальній лабораторії «Studyon cafe» приготували два різновиди батончиків із сухофруктів без додавання цукру. Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Громик пояснила технологію приготування та зауважила, що до складу будь-якого батончика повинні входити сухі інгредієнти – основа, і рідкі, які їх зв’язують. Батончики – це зручний перекус під час перерви, який не тільки здатний повністю замінити цукерки, вафлі і печиво, але й істотно знизити тягу до солодкого.

туризмтуризмтуризмтуризм

Студенти приготували декілька варіантів, утім, можна комбінувати на власний смак, виходячи із того, які продукти є в наявності. Проте здобувачам освіти найбільше смакували з курагою, родзинками, журавлиною, волоськими горіхами, льоном, насінням соняшника та медом.  На завершення заняття студенти із захопленням глазурували натуральним шоколадом готові батончики та дегустували  корисні смаколики.     

Проведення таких практичних занять дає можливість поглиблювати та вдосконалювати  знання про здорове харчування та їжу. 

Оксана Громик, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи