Перейти до основного вмісту

Нагодуймо тварин в еко-ресторані? Міф чи реальність

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оксана Полінкевич та Оксана Громик спільно зі здобувачами освіти 241 «Готельно-ресторанна справа» стали учасниками проєкту «Посилення соціальної відповідальності університетів для досягнення сталого розвитку», що реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США. Координатором заходу є в.о. проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та інвестицій Університету державної фіскальної служби України, д.е.н. Інна Ховрак.

20 листопада проведено власний тренінг з питань створення проєктів зі сталого розвитку «Розробка та реалізація проєктів зі сталого розвитку», який дозволив познайомити учасників із секретами успішного створення та реалізації проєктів, інструментами формування комунікаційних стратегій та визначення ключових показників ефективності з використанням платформи Zoom.

Координатор заходу Інна Ховрак виступила з привітальним словом до учасників проєкту, розповіла про програму та окреслила цінності участі у ній для всіх стейкхолдерів.

Також під час тренінгу відбулось обговорення й проєкту нашої команди «Еко-ресторан здорового харчування для тварин», метою якого є зламати стереотип, що «безпритульні тварини відрізняються від домашніх тварин характером і поведінкою, їм добре жити на вулиці»; показати безпритульних тварин з іншої сторони – вони такі ж виховані, милі та веселі, як і домашні улюбленці, проте їм ще не пощастило знайти сім’ю; харчування тварин має бути екологічним, щоб уникнути багатьох проблем зі здоров’ям як для домашніх, так і для безпритульних тварин; організація місця для проведення дегустації здорового харчування для тварин.

У процесі виконання проєкту було сформовано 6 команд: команда лідерів - Дар’я Осипчук  (ГРС-21), Юлія Гринчук (ГРС-31); команда логіків - Олена Пагутяк (ГРС-21), Анастасія Пігут (ГРС-31); команда віртуозів - Катерина Шабала (ГРС-21), Олександр Іщук (ГРС-31); команда підприємців - Діана Горолюк (ГРСс-11), Вікторія Гулько (ГРС-41); команда захисників - Вікторія Ющенко (ГРСс-11), Іванна Слободзян (ГРС-41); команда активістів - Тетяна Булавчук (ГРСс-11), Софія Трушко  (ГРСс-11).

Координували роботу команд лідерів, логіків, активістів професор Оксана Полінкевич, а команд віртуозів, підприємців та захисників професор Оксана Громик. У кожній команді лідери представили результати своєї роботи, зокрема: Дар’я Осипчук презентувала мету, ідею та завдання проєкту; Олена Пагутяк – результати проведеного опитування, яке було здійснено командами протягом жовтня 2021 року; Катерина Шабала – основний раціон меню тварин, приклади подання та технологію приготування; Діана Горолюк – цільову аудиторію і план роботи в межах проєкту; Вікторія Ющенко – досягнення та анонсування заходу; Тетяна Булавчук – ризики реалізації проєкту, цілі сталого розвитку та показники ефективності.

Основними цілями проєкту є:

  • Звернути увагу на проблеми харчування свійських та бездомних тварин;
  • Організувати благодійний збір коштів для допомоги вихованцям КП «Ласка»;
  • Підвищити рівень соціальної відповідальності громадян, зокрема, господарів тварин;
  • Провести акцію «Знайди собі друга», «Не залиш друга голодним»;
  • Подарувати  лучанам та гостям міста багато позитивних емоцій.

Проєкт буде сприяти реалізації таких цілей сталого розвитку, як: Ціль 15 «Збереження екосистем суші» та Ціль 11 «Сталий розвиток міст та спільнот».

З матеріалами презентації проєкту та концепцією розробки «Еко-ресторан здорового харчування для тварин» можна ознайомитися https://youtu.be/FmieIWxPVeg.

Дякуємо організатору заходу Інні Ховрак за можливість долучити студентів до розробки і реалізації цікавого проєкту. Зі словами вдячності виступили координатори від Луцького національного технічного університету Оксана Полінкевич та Оксана Громик, студентський актив.