Перейти до основного вмісту

Для здобувачів освітньо-професійної програми «Харчові технології та ресторанне господарство» другого магістерського рівня вищої освіти спеціальності «Харчові технології» в рамках вивчення дисципліни «Інноваційні технології харчових виробництв та ресторанного господарства» відбулась гостьова лекція випускниці кафедри, технолога-кондитера Ірини ОлексинЗахід відбувся за проектом "Прискорення інноваційної діяльності та підприємницької майстерності у закладах вищої освіти"/ "Accelerating Innovation and Entrepreneurial Excellence in Higher Education Institutes" (Accent Project).

Кондитер

Під час лекції спікерка ознайомила здобувачів та викладачів з тонкощами кондитерського виробництва, розповіла про етапи розроблення та впровадження у виробництво нових кондитерських виробів поліпшеної якості. Фахівчиня наголосила на тому, що технолог-кондитер повинен постійно слідкувати за трендами у кондитерському виробництві, навчатися новим технікам, використовувати інноваційні інгредієнти, вміло їх поєднувати у рецептурах для створення кондитерських виробів з новими смаками, які б користувалися попитом серед споживачів з різними смаковими уподобаннями.
 

КондитерКондитер


Крім того, вона акцентувала увагу здобувачів на важливості дотримання принципів НАССР в організації технологічного процесу виробництва кондитерських виробів. Спікерка також зазначила, що харчовий продукт має бути натуральним, естетично привабливим, якісним та безпечним для споживача.

Кондитер

Тема лекції була цікавою для здобувачів і викликала багато запитань, на які Ірина Олексин дала вичерпні відповіді. Для успішної професійної реалізації Ірина Олексин порадила здобувачам вірити у себе, власні сили та бути сміливими у втіленні своїх ідей. Дякуємо лекторці за надзвичайно цікаву гостьову лекцію, корисні поради та практичний досвід.

Кондитер

Світлана ПАНАСЮК